Sınava Katılmak İster misin?

İsim ve Soyisim Yazınız.
E-Mail Adresi Yazınız.
Telefon(GSM) Yazınız.
Yaşadığınız Bölgeyi Yazınız.

Instagram'da #JustEnglish




Amerika’da öğrenci değişim programına katılanlara, 4 aylık yaz tatili sürecinde Amerika’da çalışma hakkı veren vize türüdür. Work & Travel programına katılan öğrenciler J-1 vizesi ile çalışma sürelerini tamamladıktan sonra da isteğe bağlı olarak 1 ay seyahat edebilme imkânına sahiptir.


J-1 vizesine başvurmadan önce sponsor tarafından gönderilen DS-2019 formu (Uygunluk Sertifikası) doldurulmalıdır.

Work & Travel programına kayıt yaptıran öğrencinin, DS-2019 formu geldikten sonra ya da öncesinde vize randevusu Justabroad tarafından alınır. Vize randevusu gruplar halinde alınmakta ve gruplar halinde konsolosluğa gidilebilmektedir. Randevu tarihinde konsoloslukta hazır olarak bekleyen öğrenci, sırası geldiğinde vize görevlisi ile yüz yüze İngilizce mülakatına girer. Mülakat denilince İngilizce gramer sınavı yapılacağı anlaşılmamalıdır. Sorulacak sorular gramer değil, daha çok bilgi verici sorular olacaktır. Annenizin veya babanızın ne iş yaptığı veya Amerika’da bir tanıdığınız olup olmadığı gibi bu sorular sorulabilir. Önemli olan rahat davranmak ve dürüst olmaktır. Konsolosluğa gidecek öğrencinin randevu tarihinden önce Justabroad’a sunması gereken evraklar listesi aşağıda verilmiştir:

Work And Travel J1 Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Pasaport

En az 1 yıllık olmadır ve devam edeceğiniz program boyunca geçerlilik süresi dolmamalıdır. Eğer önceden almış olduğunuz vizeler varsa eski pasaportlarınızı da götürebilirsiniz. Yeşil pasaport bu program için geçerli değildir.

Vize Başvuru Formu

Göçmen olmayan vize başvuru formu DS-160 olarak adlandırılır. Bu form ABD konsolosluğu web sayfasının (https://ceac.state.gov/genniv/default.aspx) adresinden doldurulup yazdırılmalıdır. DS-160 formunun sonunda “Application Prepared By” sorusundaki “Name” bölümüne “JUSTABROAD”; “Relationship to Applicant” kısmına ise “AGENT” yazmalısınız. (Bu bölüme yazacaklarınız konsolosluğun hangi acente aracılığı ile orada olduğunuzu bilmesi için gereklidir.)

Fotoğraf

Arkası beyaz fon olan 1 adet vesikalık fotoğrafı DS-156 formunun fotoğraf bölümüne yapıştırabilirsiniz. Fotoğrafın boyutları 5 x 5 cm (2 x 2 inches) olmalıdır. Çenenin altından başa kadar olan kısım (saçlar da dâhil) 2,5 cm ile 3,5 cm arasında olmalıdır. Kulaklar gözükecek şekilde fotoğraf çekilmelidir.

DS-2019 Formu Sponsor firma tarafından adınıza düzenlenir ve Justabroadtarafından verilecektir.

SEVIS Ödendi Belgesi

Ödemiş olduğunuz 35 USD’lik SEVIS ücretinin ödendiğini gösteren bu belge Justabroad tarafından verilecektir.

Vize Ücreti

Vize randevusu öncesinde 160 USD vize başvuru ücreti Justabroad'a ödenir.

Eğitim Belgeleri

Okulunuzdan alacağınız orijinal öğrenci belgesi ve transcriptinizin yanı sıra öğretmenlerinizden alabileceğiniz referans mektubu veya mektupları. Türkiye’de herhangi bir dil kursuna devam ettiyseniz bunu belgeleyen bir sertifika, diploma, katılım belgesini evraklarınıza eklemeniz de faydalı olacaktır.

(!) (Transkript kapalı zarf içersinde olmalı ve veren makam tarafından zarfın üzeri mühür ve imzalanmış olarak alınmalıdır. Aynı zamanda son sınıf öğrencileri bir sonraki sömestr ya da eğitim yılında eğitime devam edeceklerini ispatlayacak belgeleri okullarından temin etmek durumundadırlar.)







Blog Sayfamızı Ziyaret Ettiniz mi?


Online Ön Bilgi Formu









Kampanya & Fırsatlar Hakkında Sms, Telefon ve E-Mail Bilgisi Almak İstiyorum.