Just English Dil Okulları - Geleceğinle Tanışmaya Hazır mısın?3
Neden? Sts Kadıköy Değiştir
ARA
YAZ
Türkiye'nin En İyi Dil Okulunda
Geleceğinle Tanışmaya Hazır mısın?
Çağrı MerkeziÇağrı Merkezi

İstanbul Teknik Üniversitesi Proficiency Sınavı

Her üniversite için ayrı sınıf oluşturarak o kurumun sınavına yönelik eğitim vermekteyiz. Çalışmalarınızda İstanbul Teknik Üniversitesinin eski sınavları referans kaynak olarak kullanılmaktadır.

1773 yılında kurulan ve bugüne dek ülkemize sayısız değerler kazandırmış olan İstanbul Teknik Üniversitesi, uluslararası arenada da bir dünya üniversitesi olarak gelişimini sürdürmektedir. Yeni kayıt olan öğrenciler YDY tarafından hazırlanan Yeterlilik Sınavına girerler.

Son iki yıl içerisinde TOEFL PBT’den 500, TOEFL IBT’den 60 veya IELTS’den 6 puan almış olanlarla YDY Yeterlilik Sınavından 60 alanlar fakültelerinde eğitime başlamaya hak kazanırlar. Bu şartları yerine getiremeyenler ise seviye belirleme sınavına girerek hazırlık eğitimlerini görecekleri kurlara yerleştirilirler. Hazırlık programı içerisindeki her kur için ders saat sayısı, dil beceri seviyesine göre değişmektedir.


A Seviyesi (Upper-Intermediate)

Bu öğrenciler genellikle bir dönem sonunda yeterlilik sınavını geçebilecek seviyededirler. A seviyesindeki öğrencilerin çoğu daha önceden İngilizce eğitimi almış durumdadır. Genellikle zayıf oldukları alan yazma becerisidir.

B Seviyesi (Intermediate)

Daha önce İngilizce ile tanışmış fakat yazılı ve sözlü İngilizceye hâkim olmayan öğrencilerdir.

C Seviyesi (Pre-Intermediate)

Genellikle daha önce İngilizce dersi görmüş olsalar da temel bilgileri hatırlamayan öğrencilerdir.

D Seviyesi (Beginners)

Çok az İngilizce eğitim görmüş ya da hiç görmemiş öğrencilerdir ve yoğun bir müfredata gereksinim duyarlar. Yaklaşık 1 aylık yoğun bir gramer eğitiminin ardından okuma ve yazma eğitimine de odaklanmaya başlarlar.

100 üzerinden 60 ve üzeri ortalamaya sahip öğrenciler Yeterlilik Sınavına girebilirler. Ocak ayında Yeterlilik Sınavına girecek A ve B seviyesi öğrencilerin yarıyıl sınav notları 20 üzerinden değil 40 üzerinden hesaplanır. A seviyesinde 60, B seviyesinde 70 ortalamanın altında kalan öğrenciler için hesaplamalar yukarıdaki tabloda belirtilen şekilde yapılır. İTÜ YDY öğrencilerinin Yeterlilik Sınavını iki yıl içerisinde geçmeleri gerekmektedir. İki yılın sonunda yeterli notu alamamış olmaları durumunda kendilerine ÖSYM tercih formları iletilerek Türkçe eğitim veren üniversitelerden birinde; bölümlerine denk bir bölüme tercihleri doğrultusunda yerleştirilirler.

İngilizce Hazırlık Programında İngilizce düzeylerine göre yerleştikleri sınıflarda, bir veya iki yarıyıl yüksek standartlı yoğun eğitime devam edecek öğrencilerin kısa zamanda eksiklerini tamamlayıp istenilen düzeye gelmeleri beklenmektedir. Zira, İTÜ'de lisans eğitimine devam edebilmenin ön koşulu İngilizce diline (bu dilde verilen dersleri izleyecek, sözlü ve yazılı iletişim kuracak, yayınları anlayacak ve onlardan yararlanabilecek düzeyde) hâkim olmaktır.

Hazırlık programındaki öğrencilerin bir dönemde başarılı olma şansları vardır. İlk yarıyıl sonunda ortalaması % 50 olan A grubu (ileri düzey sınıflar) öğrencileri ve % 80 olan B grubu (orta düzey sınıflar) öğrencileri, Ocak ayındaki Yeterlilik Sınavına girerler. Bu sınavdan % 60 ve üstü puan alarak başarı sağlayanlar, 2. yarıyılda kendi fakültelerinde lisans eğitimine başlarlar. Sınav sonucunda % 60 barajını geçemeyenler ise hazırlık okulundaki derslerine devam ederler. C ve D grubu (başlangıç düzeyindeki sınıflar) öğrencileri ilk yarıyıl sonundaki Yeterlilik Sınavına katılamazlar. İTÜ Proficiency Sınavı yılda dört kez olmak üzere: Eylül, Ocak, Haziran ve Temmuz aylarında yapılmaktadır.

Yeterlilik Sınavında neler sorulur? İTÜ yeterlilik sınavı 3 bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm olan “Use of English” bölümünde öğrencilerin akademik düzeyde dil bilgisi ve kelime bilgisi yetkinliklerini ölçmek için hazırlanmış sorular vardır. Öğrencilere 4 veya 5 farklı okuma parçası verilir ve parçalarda boş bırakılan yerlerin tamamlanması istenir. Öğrenciler her boşluk için verilen 4 seçenekten birini seçmelidirler. Toplam 35 tane soru vardır ve her soru 1 puan değerindedir. Bu bölüm toplam 35 puan değerindedir.

İkinci bölüm olan Reading Comprehension (okuma ve anlama) bölümünde öğrencilerin okuduğunu anlama, yorumlama ve bilmedikleri sözcüklerin anlamını çıkarma becerileri ölçülür. Öğrencilere 3 veya 4 farklı okuma parçası verilir ve bu parçalarla ilgili soruların yanıtlanması istenir. Sorular parçanın ana fikrini, bir takım ayrıntılarını, öğrencilerin parçada anlatılanlar hakkındaki yorumlarını ve parçadaki bazı sözcüklerin anlamlarını soran 4 şıklı çoktan seçmeli olarak hazırlanmıştır. Toplam 30 tane soru vardır ve her soru 1,5 puan değerindedir. Bu bölüm toplam 45 puan değerindedir. Sınavın son bölümü olan Writing bölümünde öğrencilerin verilen bir konu hakkındaki fikirlerini yazılı olarak ifade etme becerileri ölçülür. Öğrencilere 3 veya 5 farklı kompozisyon konusu verilir ve bunlardan birtanesini seçerek 250-300 klimelik bir kompozisyon yazması istenir. Bu bölüm 20 puan değerindedir.

Kampanyalı Fiyatları Kaçırmayın!

İsim ve Soyisim* Zorunlu Alan
Gsm Numarası* Zorunlu Alan İndirim Kodu
İlgili Şube

Bilgi Formunu Doldurarak, Yasal Uyarı/Kullanım Şartlarını Kabul Ediyorum.


YENİ FİYATLARDAN ÖNCE HEMEN KAYDOL!

SON GÜN 31 OCAK

Enflasyon ve Döviz Kurundaki Artışlardan Kaynaklı, Fiyatlarımızda Güncellemeye Gitmek Zorunlu Hale Gelmiştir. Bu Nedenle Yeni Yılda Fiyatlarımızda %25'e Varan Bir Artış Olacaktır.

Bu Yıl Sonuna Kadar Geçerli Eski Liste Fiyatlarımız İle Just English'e Kaydol, Yeni Yılda Sen de Geleceğinle Tanış.

Fiyat Artışından Etkilenmemek İçin Son Gün 31 OCAK 2022.

Detaylı Bilgi İçin Hemen Bize Ulaşın.

Whatsapp Ön Bilgi Hattı